Ивет Горанова за четвърти път е Спортист на годината в Плевен

Снимка: Ройтерс

Олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова е носител на отличието „Спортист на годината на община Плевен“. Тя е удостоена за четвърти път с тази награда след 2017, 2018 и 2019 г.

През 2013 г. Ивет Горанова е на първо място в категорията „Перспективен състезател“ до 14 години, през 2014 г. оглавява категорията „Перспективен състезател“ до 18 години. В класацията „Спортист на годината“ през 2015 г. е на трето място в категорията до 18 години. През 2016 г. е на трето място сред десетте най-добри спортисти на община Плевен.

При връчването на отличието днес кметът Георг Спартански се поклони на Ивет Горанова в знак на уважение към постигнатите от нея успехи. Според него тя е достойна да бъде обявена и за „Спортист на годината на България“.

„През тази година постигнах най-високия връх в един спорт и това е несравнимо“, каза след награждаването си олимпийската шампионка. Тя добави, че в момента е в почивка и от януари ще започне с плановете за подготовка за предстоящите през 2022 г. европейско първенство и световни игри.

Нейният треньор Ангел Ленков получи приза за Треньор на годината“

На церемонията бяха връчени отличия за перспективни състезатели до 14 години като на първо място е класирана тенисистката Йоана Константинова. За отбор на годината бе обявен Хандбален клуб „Полюс ТМ“ – юноши, старша възраст. Отличени бяха и спортисти-ветерани, както и връчени грамоти за принос в развитието на спорта и за доброволческа работа в подкрепа на масовия спорт в община Плевен.

Церемонията по награждаване на изявените спортисти на Плевен се проведе в зала „Катя Попова“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.