Алберт Попов и Камен Златков в Топ 20 в слалом за Световната купа

Алберт Попов

За пръв път двама български състезатели взеха точки в един старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини! Това се случи на нощния слалом в италианския курорт Мадона ди Кампилио, където Алберт Попов завърши 11-и, а Камен Златков – 19-и.

Слаломът на пистата „Каналоне Мирамонти“ е втори за сезона и във второ поредно състезание Попов взима точки. Той направи изключително силен първи манш, в който беше девети, във второто си спускане обаче допусна грешки в края, които доведоха до изоставането.

За Златков точките са първи в Световната купа в неговия 21-и старт. Той успя да влезе във втория манш, като 30-и, въпреки че стартира с 50-и номер.

Надпреварата в Мадона ди Кампилио спечели световният шампион в дисциплината Себастиан Фос-Солеваг. Състезанието завърши драматично, след като водачът от първия манш Клеман Ноел пропусна последната врата, въпреки че пристигаше на финала с аванс над една секунда.

Зад Фос-Солеваг се класираха Алекси Пинтюро и Кристофер Якобсен.

Класирането на Алберт Попов е негово най-добро от края на януари, когато беше шести в Шладминг.

Попов взе 20 точки за Световната купа, което го изкачи до 14-о място в класирането в дисциплината. Златков спечели 12 точки и дели 28-о място с Манфред Мьолг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.