Владимир Илиев: Основната цел е олимпиадата в Пекин

Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев говори в предаването „Арена спорт“ по БНТ за предстоящия сезон в зимните спортове и обяви, че основната цел пред него са Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари 2022 година.

Илиев сподели, че се намира в добро здравословно състояние и вече гледа към началото на зимния сезон.

„Имахме леки проблеми в началото, но това е нормално. В момента здравословно съм добре. Мисля, че подготовката протече нормално и вече гледаме към зимния сезон, който започва скоро“, коментира биатлонистът.

Спортист №1 на България за 2019 година говори и за елемента „стрелба“ в биатлона и кое е най-важното, за да имаш успех в него.

„Стрелбата е доста специфично нещо. Не зависи само от треньорите, а и от нашето психическо състояние. Когато си спокоен, нещата винаги се получават. Треньорите ни помагат по време на сезона да се чувстваме именно по този начин и да сме максимално съсредоточени, за да покажем това, което правим през летния период“, заяви сребърният медалист в индивидуалната дисциплина от Йостерсунд 2019 година.

Владимир Илиев обяви, че основната цел пред него ще бъдат зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година, които ще бъдат четвърти в неговата кариера.

„Гледаме най-вече към Олимпиадата, но добрият старт на сезона е важен за всеки един спортист. Надявам се да започнем по най-добрия начин, ще влизаме оптимално във всеки един старт, но главната цел си остава Олимпиадата. Аз имам опит, но самата Олимпиада е по-различно състезание, защото повече се шуми около нея и затова се вдига изкуствено напрежението. Но това все пак е състезание и най-важното е да влезеш максимално подготвен и спокоен.

Да, четвърта Олимпиада за мен, но както винаги съм казвал първите две бяха много лош опит за мен. На последната имах големи шансове, но не успях да ги реализирам и затова се надявам този път да успея“, коментира оптимистично Илиев.

Накрая българският спортист говори и за връзката си с биатлонистката Милена Тодорова, на която също се възлагат надежди за добро представяне в Пекин.

„Най-близкият човек е винаги до теб, а това е важно, защото при нас условията са тежки. Сега заминаваме и ще се върнем чак март месец, а това са си доста дълги месеци в чужбина. Когато сме заедно, се подкрепяме и така времето минава по-лесно“, завърши Владимир Илиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.