Женският национален отбор по волейбол ще има нов треньор

Иван Петков Снимка: БФВ

Иван Петков вече не е старши треньор на женския национален отбор по волейбол. Наставникът се срещна с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си.

Двете страни си стиснаха ръцете и си пожелаха успех, съобщават от федерацията по волейбол.

Все още от ръководството на централата не е избрало нов селекционер на женския ни тим.

„Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години. Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на Европейската златна лига и Европейското първенство скоро няма да бъде забравен. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към федерацията по волейбол винаги ще бъде отворена за него“, сподели Любо Ганев.

В момента Иван Петков е треньор на украинския първенец Прометей, с който се класира за Шампионската лига.

„В духа на ползотворната ни работа се разбрахме да се разделим с Иван Петков“, коментира Илия Динков, първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол.

„Трябва да отчетем свършената сериозна работа от Петков и екипа му, не само към изравняването на интереса към женския и мъжкия национален отбор, но и за развитието в спортно-техническо отношение. Разчитахме да продължим работата. Имахме обща стратегия за работа в националните отбори – във всички възрасти до жени, но не срещнахме докрай разбиране за реализирането на тази цялостна стратегия. Вратите на Иван и щаба му към към федерацията остават отворени. Управителният съвет ще вземе решение кой ще бъде новият национален треньор“, каза още Илия Динков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.