„Марица“ ще разчита на 90% собствени кадри през новия сезон

Остават два дни до началото на сезон 2021-2022 за волейболните шампионки от Марица Пловдив. Маричанки ще преследват през този сезон спечелване на 8-ма поредна шампионска титла, 7-а Купа България и за пета поредна година пловдивчанки ще играят в групите на Шампионската лига.

През новия сезон шампионките може да се похвалят и с нещо, което е изключително рядко. Марица ще разчита през новата кампания на 90% собствени кадри в първия отбор и почти изцяло български състав.

През този сезон единствената чужденка в отбора е сръбкинята Николина Ашчерич. Останалите две състезателки, които не са тръгнали от школата на Марица са Александра Миланова и Виктория Коева, но и двете имам мачове и за отборите на Марица – U19, U17 и U15.

Всичките останали волейболистки са продукт на школата на Марица още от първите си стъпки във волейбола.

През този сезон маричанки привлякоха Добрина Христоскова, Ивелина Монова, Кристина Гунчева, Лора Славчева, Никола Ашчерич и Симона Димитрова.

От състава от миналия сезон останаха Александра Миланова, Боряна Ангелова, Виктория Коева, Дима Ушева, Златина Друмева, Ива Дудова, Мила Пашкулева, Силвана Чаушева.

През сезон 2021-2022 Марица ще разчита на 14 волейболистки. Първият мач на тима е тази събота, от 14:45 б.в. срещу Славия София домакинство в зала „Сила“ в среща от първия кръг на Национална волейболна лига Демакс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.