Мария Петрова: Българският ансамбъл е най-силният

Снимка: БФХГ

Вицепрезидентът на федерацията по художествена гимнастика Мария Петрова е убедена, че нашият ансамбъл е най-добрият в света в момента. Тимът ни вече е в Япония, където от 27 октомври започва Световното първенство.

„Имайки предвид, че Световното първенство е след Олимпийските игри, мисля че ще бъде много интересно състезание. Някой ще участват за реванш, други за задържане в челните позиции“, сподели трикратната световна шампионка за страницата на федерацията във Фейсбук.

„Смятам, че българският ансамбъл е най-силният отбор за момента и се надявам да утвърдят шампионските си места. Боряна Калейн има голям шанс за медал в многобоя, но за мен винаги е било най-важно те да успеят да изпълнят всичко, което е поставено в съчетанията им по-най добрия възможен начин, наслаждавайки се на самото участие, тогава медалите неминуемо ще дойдат“, сподели Мария Петрова.

Златното момиче на България е кандидат за член на Техническия комитет към Международната гимнастическа централа (ФИГ).

„Това е логичното развитие за човек в позиция като моята, а именно член на международна комисия, представляващ България. От 2005 г. година работя в структурите на европейската художествена гимнастика, като последните четири бях и все още съм президент на Техническия комитет в Европа“, допълни Мария Петрова.

„Когато една страна има представители на такива длъжности, това дава по-силен облик и приемане на самата страна и нейните представители. Тези позиции ни дават място в елита на художествената гимнастика. Както споменах, имайки представители на такива позиции, ние ставаме водещи, а не следваме“, уточни Петрова.

Световното първенство ще се проведе в Япония от 27 октомври до 31 октомври. Шампионатът ще се излъчва по БНТ 3.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.