Алберт Попов: Сбърках тактически в Зьолден

Снимка: БФски

Българската звезда в ските Алберт Попов зае днес 61-о място в първия манш в Зьолден в първия гигантски слалом за Световната купа. В по-слабата си дисциплина от Световната купа асът ни остана на 2,92 сек от 30-ото място, което му гарантираше участие и във втория манш.

Победител стана Марко Одермат (Швейцaрия).

„Условията в Зьолден бяха отлични. Досега не съм карал тук на толкова добро трасе, коментира Алберт. – Просто тактически не успях да уцеля трасето. В началото се успях и влезнах в един доста муден ритъм. Към средата на стръмното се опитах да изляза от този ритъм, но тръгнах с много по-директна линия, което не се оказа най-доброто решение. Не успях вече да събере скорост за равното преди финала и това ми костваше загуба на още време“.

Според Алберт за в бъдеще има сили за много по-силни изяви и в гигантския слалом, но с щаба му трябва да намерят верния път за връщане към желаната форма за тази дисциплина. Попов бе много доволен от допускането на публика до старта в Зьолден.

„Със сигурност публиката прави всяко едно състезание много по-интересно. Още от старта чуваш подкрепата на феновете и тръгваш един много по-голям хъс. Благодаря много и на българските фенове, които бяха тук в Зьолден заради мен и се надявам скоро да пеем българския химн“, завърши Попов.

Следващите му стартове за СК ще са на 11-12 декември във Вал д’Изер (Фр), където ще има слалом и гигантски слалом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.