Министър Кузманов поздрави световната шампионката Изабела Янкова

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до Изабела Янкова, която триумфира със световната титла по планинско колоездене при девойките на шампионата във Вал ди Соле (Италия). Българката беше най-добра в своята възрастова група и остави далеч след себе си Кине Хаугьом (Норвегия) и Грейси Хемстрийт (Канада). Разликата при спускането между Янкова и нейните конкурентки беше над 10 секунди.

“Успехът Ви е доказателство, че България разполага с изключителен талант в планинското колоездене. Само три седмици след като спечелихте европейската титла се поздравихте и със световната. Това е огромна награда за положения труд и усилените тренировки. Вярвам, че заедно с треньорския екип ще продължите да печелите отличия за страната ни.

Пожелавам Ви да постигнете целите, които си поставяте и да бъдете винаги на върха в този толкова труден спорт. Българската спортна общественост цени високо Вашите постижения и Ви е признателна за миговете на радост, които й носите”, казва министър Андрей Кузманов в поздравителния си адрес до световната шампионка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.