Министър Кузманов поздрави олимпийския вицешампион Християн Стоянов

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до сребърния медалист от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов.

Българският атлет спечели сребро в бягането на 1500 м. Т46, като финишира за 3:52.63 минути. Той беше изпреварен единствено от представителя на Руския олимпийски комитет Александър Яремчук.

„За всеки спортист, спечелването на отличие от толкова голям форум е доказателство за всеотдаен труд и безспорен талант. Щастлив съм, че в Токио Вие демонстрирахте своите възможности. Във Ваше лице България има още един атлет, с който да се гордее. Спортната ни общественост е признателна за положените усилия от Вас и треньорския щаб.

Благодаря Ви, че за пореден път показахте огромната си воля в преследване на отличието и защитихте реномето на България. Пожелавам Ви здраве и още много поводи за радост с високи спортни постижения“, казва министър Кузманов в поздравителния си адрес до Християн Стоянов.

Спортният министър благодари и на Фатме Исмаил за достойното представяне при дебюта й на Паралимпийски игри. Тя се нареди осма в хвърлянето на копие, категория F12. Исмаил постигна личен рекорд от 26,84 м.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.