Свилен Нейков: Достойно представяне на световното в Пловдив

Снимка: БФГребане

Президентът на Българската федерация по гребане Свилен Нейков остана доволен от постигнатите резултати на Световното първенство за юноши и девойки, което се проведе в Пловдив.

С четвърто място на Иван Янкулов и Цветомир Малинов и победа във финал Б, която донесе седмата позиция за България приключи надпреварата за младите ни национали.

„Достойно представяне. Искаше ни се медал, но момчетата от двойката без кърмчия направиха отлично гребане в последната гонка. Успяха да придобият самочувствие по време на състезанието. Те са дебютанти и нямат необходимото самочувствие, но го изграждат в момента. Предстои ни и Европейско първенство, така че имаме време. Надявам се да запазим момчетата както от тази лодка, така и от четворката скул и в скифа. Предстоят ни Балканско и Европейско първенства и се надявам да добавим още малко и да се представим добре“, заяви Нейков.

Той допълни, че организацията на шампионата за пореден път е била отлична, но изтъкна, че е изключително важно изграждането на втори гребен канал.

В класирането по медали на първо място е отборът на САЩ с 3 златни и 1 бронзов, следван от Германия с 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови и Румъния – 2 златни и 1 бронзов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.