Калейн и Тасева в топ 10 след първите два уреда в Токио

Двете български представителки в художествената гимнастика на Олимпиадата Катрин Тасева и Боряна Калейн се намират на много добри позиции за влизане във финала на индивидуалното след първите две ротации.

Гимнастичките изиграха първите си два уреда на обръч и топка, като до края на квалификацията остават съчетанията с бухалки и лента.

Боряна Калейн е на временното 7-о място, докато Катрин Тасева е на 9-а позиция. Само първите 10 гимнастички ще се борят за медалите в многобоя. В квалификациите се състезават 26 момичета.

Боряна Калейн започна малко нервно дебюта си на Олимпийски игри. Състезателката на клуб „Левски-Триадица“ допусна груба грешка с изпускане на уреда в края на съчетанието и получи 24.100 точки за изпълнението си на обръч. При второто си излизане на килима вече се мобилизира и изигра много добре топката на „Вечерай, Радо“ в изпълнение на Десислава Добрева и Веско Ешкенази. Съчетанието беше оценено с 25.800 точки от съдийската бригада.

Снимка: ИНСТАГРАМ

Катрин Тасева, която е с много ранен стартов номер – 3, получи 24.450 точки за своя обръч. А за второто си изиграване в Токио с топка, тя получи 24.600 точки.

Лидер е Дина Аверина, а след нея е сестра ѝ Арина Аверина.

Финалът в индивидуалния многобой е утре, 7 август. В събота започва и квалификацията при ансамблите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.