Петър Лесов: Станимира ще вземе своя олимпийски медал в Париж

Станимира Петрова Снимка: bgboxing.org

Олимпийският шампион от Москва 1980 и личен треньор на Станимира Петрова – Петър Лесов изрази увереност, че тя ще остане на ринга и ще спечели медал от Игрите в Париж през 2024-а.

След злощастния развой на събитията в Токио и отпадането на българската боксьорка на 1/8-финалите в категория до 57 килограма на Олимпийските игри, се породиха спекулации, че тя може да спре с бокса. Лесов обаче вярва, че двамата имат недовършена работа и след заслужена почивка ще започнат подготовка именно към турнира във френската столица.

„Нормално е Станимира да е разстроена. Аз самият също още не мога да се успокоя след развоя на събитията. За мен тя загуби първия рунд срещу колумбийката, но спечели последните два. Доста е странно това съдийство. Виждате как двама дават 30:27 за нас, други двама в обратна посока. Все едно са гледали различна среща. Но вече нищо не можем да направим. Искам тя сега да си почине, да отминат емоциите и след това съм сигурен, че ще се върнем в залата. Казах й, че имаме примери много в това отношение. Серафим Тодоров е такъв случай – спечели сребърен медал на третата си олимпиада. Стефка Костадинова също й се обади, за да й каже, че шансът й е в Париж. Вярвам, че така ще стане”, сподели за БФ Бокс Петър Лесов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.