Еврошампионът Стилян Гроздев отново е “Спортист на месеца“

Стилян Гроздев

За втори път в кариерата си щангистът Стилян Грозден бе определен от журналистите за „Спортист № 1 на месеца“. С 12 гласа той спечели званието в анкетата на Пресклуб България, където получи златната си значка. Грозден заслужи доверието на медиите заради златото на Европейското първенство за мъже през април в Москва.

По време на церемонията днес, президентът на Българска федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид връчи „Официалния сертификат“, с който се удостоверяват двата европейски рекорда за младежи, поставени от Стилян по време на шампионата в руската столица. Гроздев благодари за избора на медиите и сподели, че за него сега най-важна е подготовката за Олимпийските игри в Токио.

„За нас приоритет ще бъде утвърждаването на младите таланти във федерацията. Хората ми гласуваха доверие и ще направя всичко възможно за да го оправдая. Имаме много силни щангисти, имаме в последните 10 години отличен треньор в лицето на Иван Иванов и съм сигурен, че той ще остане начело на националния отбори и след Олимпиадата,“ заяви Ариф Маджид.

До 4 юни Международната федерация ще публикува последните ранглисти, въз основа на които нашата федерация ще излъчи двамата ни представители на Олимпиадата. Това ще стана на база контролни състезания и моментна форма,“ разясни старши треньорът Иван Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.