Петер Саган може да има нужда от нов отбор скоро

Peter Sagan
Peter Sagan

Мениджърът на Bora-Hansgrohe – Ралф Денк коментира, че звездата на тима Петер Саган може да се наложи да си търси нов отбор за следващата година.

Саган впечатли, когато спечели етап 6 от Обиколката на Каталуния, след като се завърна от битка с COVID-19 през зимата, но той е изправен пред конкуренция от по-млади колоездачи в тима на Bora. Ралф Денк, даде ясно да се разбере, че Саган може да си търси нов отбор за сезон 2022 г.

Денк коментира, че времето на Саган с екипа, може скоро да изтече. Обясни също, че това би спестило доста финанси на отбора, тъй като Саган получава близо 5 милиона евро годишно. Каза още и че в Bora са благодарни за всичко, което Саган е постигнал, както и че спонсорите са получили много внимание благодарение на него, но смята, че Саган навлиза в края на кариерата си. Спонсорите имат пълно доверие в действията на Ралф Денк и биха подкрепили Bora-Hansgrohe, ако се стигне до раздяла със Саган.

В допълнение, мениджърът на отбора добави, че едва ли някоя от големите звезди на колоезденето като Бернал, Погачар, Ван Ерт, Ван Дер Пул или Алафилип биха се вписали в неговия тим в момента. Но той е на мнение, че от Bora сами могат да изкарат нова голяма звезда на световната сцена, както и че Ленард Кемна и Максимилян Шахман са основни кандидати за тази роля. Денк добави, че те вече са показали невероятни изпълнения и все още имат голям потенциал за успехи.

Петер Саган премина в тима на Bora-Hansgrohe през 2017-та година, като за момента има спечелени 25 победи с тях. С Bora, Саган два пъти стана най-добрия спринтьор в Обиколката на Франция, веднъж спечели Париж-Рубе, Е3 Харелбеке и Гент-Вевелгем, както и последната си от общо три поредни световни титли.

Автор: Иван Андреев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.