Филип Жилбер е аут от Обиколката на Фландрия, заради физическа и ментална умора

Philippe Gilbert
Philippe Gilbert

Белгийският ветеран каза, че се нуждае от период на почивка след претоварване на тялото си при възстановяването от контузията на коляното си.

38-годишният колоездач, който спечели Обиколката на Фландрия през 2017-та, не финишира както в Е3 Харелбеке, така и в Гент-Вевелгем миналата седмица. Той се бори да навлезе във форма от началото на сезона, след като зимната му подготовка премина в рехабилитация от контузия на коляното, получена на Тур Дьо Франс през септември.

Той ще пропусне неделната Обиколка на Фландрия за втора поредна година, след като същата контузия го изключи от миналогодишното разсрочено есенно издание – предстои да видим дали ще се завърне за Арденските класики по-късно през април.

С екипа решихме да направя период на почивка, защото нещата изобщо не вървят добре. Вече няколко седмици нещата не вървят добре. Отделихме време да анализираме всичко, което можем и най-доброто обяснение е липсата на психическа и физическа свежест

каза Жилбер в дълго изявление

Жилбер счупи капачката на коляното за втори път в кариерата си, когато катастрофира в първия етап на миналогодишния Тур Дьо Франс. Той се завърна към състезанията малко повече от две седмици по-късно, но трябваше да напусне Бинк Банк Тур и да сложи край на сезона, когато болката отново се появи.

Жилбер разкри, че за пръв път е карал без болка в коляното на 19-ти март, ден преди Милано-Сан Ремо. Преди това той вече беше завършил 19 състезателни дни през този сезон.

Припомняме, че колоездачът на Lotto Soudal е печелил 4 от 5-те големи еднодневни класики в колоезденето. Единствено Милано-СанРемо липсва в колекцията на световния шампион от 2012-та година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.