Три златни медала за Боряна Калейн на Световната купа в София

Боряна Калейн спечели златни медали на обръч, бухалки и лента и бронзов на топка на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ в София.

Българката, която вчера завърши втора с многобоя, изигра силно композицията си с обръч и получи оценка от 26.150 точки. Втора в Анастасия Салос от Беларус, а трета победителката в многобоя Линой Ашрам от Израел. Двете получиха еднаква оценка от 26.100 точки, но Салос има повече за изпълнение.

Калейн спечели златния медал и на бухалки, а Катрин Тасева завоюва бронз. Боряна получи за изпълнението си оценка от 26.100 точки, а Тасева има 24.500 точки. Сребърното отличие стана притежание на София Рафаели от Италия с оценка от 24.950 точки.

Двете българки имаха изпускане на уреда в композициите си, но останалите финалистки също допуснаха грешки. Тасева завоюва първо отличие на Световната купа.

По-късно Боряна Калейн стана шампионка и на лента и така спечели трети златен медал на финалите на отделните уреди. Калейн получи оценка от 22.150 точки. Втора се класира Анастасия Салос (Беларус) с 21.600 точки, а трета е италианката София Рафаели с 21.350 точки.

На топка Калейн също игра страхотно и беше оценена с 25.500 точки, което й отреди третото място. Златото взе Линой Ашрам с 26.500 точки, а втора е Алина Харнаско (Беларус) с 25.850 точки. Втората българка Катрин Тасева се класира четвърта във финала на топка с 24.350 точки.

Начало » Три златни медала за Боряна Калейн на Световната купа в София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.