Ансамбълът ни спечели всичките титли в София

Снимка: БФХГ

Ансамбълът на България спечели три от три възможни златни медала на Световната купа по художествена гимнастика в София.

След като в събота триумфираха в многобоя, днес момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска в състав Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова завоюваха титлите в двата финала – на пет топки и три обръча и два чифта бухалки.

Петорката на България този път допусна грешки в изиграването си на пет топки по музика на „Вода“ на Елица и Стунджи за разлика от многобоя и получиха оценка от 39,800 точки.

Първоначално на таблото поради грешка в системата за оценяване бе изписана оценка от 28,200, което накара всички официални лица и журналисти, присъстващи в залата да недоумяват какво се случва. След отстраняването на проблема стана ясна и реалната оценка на българките от 39,800 точки.

Сребърният медал на пет топки бе спечелен от Япония с оценка от 39,700, а бронзът отиде при ансамбълът на Санкт Петербург, който представя Русия с 33,550.

Във финала на обръчи и бухалки българките изиграха много стабилно сложната си композиция, в която е изключително трудно да бъдат проследени летящите уреди. За изпълнението си те бяха оценени с 39,750 точки. Сребърния медал в смесеното съчетание бе спечелен от японките, които получиха 35,800 точки за композицията си. Бронза спечели Азербайджан с оценка от 33,450 точки.

В индивидуалната надпревара Боряна Калейн спечели три златни медала на обръч, бухалки и лента, а на топка остана трета. Катрин Тасева взе бронз на бухалки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.