100 000 лева премия за баскетболните ни национали

На заседание „подпис“ Управителният съвет на БФБаскетбол единодушно прие националният отбор за мъже да получи солидна премия за класирането си на ЕвроБаскет 2022.

Всички 24 баскетболисти, взели участие в квалификационния цикъл и щабът на отбора ще разделят 100 000 лв.

Новината обяви на специална пресконференция днес президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

„Чувствам се прекрасно днес и вие знаете защо. Искам да благодаря на треньора и на щаба, на състезателите за това, което показаха. На базата на това, което показаха, те ни класираха на Европейско първенство, с тяхната игра. Показаха характер и възможности – качества, които са нужни, за да постигаме добри резултати. На базата на това УС сметна за необходимо момчетата и щабът да получат премия. Толкова много време очаквана победа и то по този начин, аз смятам, че е нужно. Момчетата заслужават за труда и усилията, които са полагали, и за характера, който показаха, което за мен е изключително важно. Това е важно за нашата игра, за всички спортове, но нашата игра е по-специфична и с много сериозна конкуренция.

Благодаря отново за духа и характера, който показаха, че не се отказаха, въпреки прогнозите за нас. Нека да са горди и е крайно време да осмислят какво са направили, да съберат още мечти и емоции, да продължат работата в клубните отбори, която също е много важна за тях. По-нататък ще мислим“, коментира президентът на федерацията.

Българският национален отбор ще играе на Европейско първенство по баскетбол за мъже за първи път от 2011-а година насам.

Глушков допълни: „Премията е такава, каквато може да си позволи федерацията. Смятам, че е адекватна, а после момчетата ще кажат, вие ще разберете. Не искам да ви кажа общата сума, защото не съм сигурен кой как ще я интерпретира. Ако бях сигурен в интерпретациите, щях да ви я кажа с голямо удоволствие, защото не е малка. Момчетата заслужават, ще имат възможност в бъдеще при успехи да вдигнем тази сума. Защото е хубаво, когато работиш добре, да бъдеш уважен и по този начин. За мача с Франция дадохме премии. Не се класирахме, но напълнихте душата на хората. Когато заслужават, заслужават. Нека си пожелаем да има и в бъдеще възможности и тези неща да се случват.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.