23-ма български боксьори на „Странджа“

Даниел Асенов Снимка: БФБ

23-ма български боксьори са заявени за участие в 72-ато издание на международния турнир за купа „Странджа“. Толкова са подадените имена преди задължителния кантар днес и жребия, които ще се проведат от 11:00 часа.

Общо на турнира се очакват над 300 боксьори от 35 страни. Това прави надпреварата за поредна година една от най-оспорваните и непредвидими, не само на Стария континент, но и в световен план.

„Странджа“ ще бъде идеална възможност за треньорите на националните ни отбори, мъже и жени, да видят на какво ниво са боксьорите преди възловите състезания за олимпиадата в Токио. Целта пред всеки от тях е да покажат максимума в игрова обстановка, за да се види какво има все още да се изчиства и какви грешки да се коригират преди по-големите турнири, които предстоят в следващите месеци.

Безспорно най-сериозните имена от заявените от българските треньори са Даниел Асенов (52 кг), Радослав Панталеев (91 кг), Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). Към тях са и най-големите надежди по отношение олимпиадата в Токио.

„Странджа“ ще се проведе от 22 до 27 февруари в зала „София“, като няма да се допуска публика, заради пандемичната обстановка в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.