Норвегия защити титлата си в женската щафета по биатлон

Тирил Екхоф

Норвегия защити титлата си в щафетата на 4 по 6 км на световното първенство по биатлон в Поклюка (Словения).

Ингрид Ландмарк Тандреволд, Тирил Екхоф, Ида Лин и Марте Олсбу Рьойзеланд изминаха трасето за 1:10.39.0 час като използваха 11 допълнителни патрона, но не допуснаха наказателна обиколка.

За Норвегия това е трета поредна световна титла след 2019 и 2020 година.

На второ място завърши Германия на 8.8 секунди с пет допълнителни патрона, а бронзовото отличие за трета поредна година завоюва Украйна на 9.2 секунди със 7 допълнителни патрона. Двата отбора също са без наказателна обиколка.

Любопитно е, че призовата тройка от това състезание е абсолютно същата както преди година на световния шампионат в Антхолц-Антерселва.

Щафетата на България в състав Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова и Валентина Димитрова завърши на 18-а позиция. Българките използваха 9 допълнителни патрона, не допуснаха наказателна обиколка и завършиха на 6:34.7 минути след Норвегия.

Милена Тодорова направи невероятно състезание и предаде пета след първия пост, но след това младите състезателки изостанаха в класирането. За 17-годишната Валентина Димитрова това беше дебют на световно първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.