Алберт Попов мечтае за медал от световното

Алберт Попов Снимка: INSTAGRAM

Алберт Попов има амбициозна цел за световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина д`Ампецо (Италия), където ще участва в слалома и гигантския слалом. Скиорът сподели, че се надява да се върне с медал от италианския зимен център.

„В последните дни тренирах само гигантски слалом. Идеята е да се почувствам малко по-сигурен в другата дисциплина, която в последните два месеца малко занемарих, защото имаше твърде много слаломи. Сега трябва да обуя по-дългите ски, за да мога да покажа по-добър резултат на световното първенство. Разбира се, че искам да постигна подиум. Това ми е в главата и го мисля. Достатъчно се напрягам, но рано или късно ще стане“, коментира 23-годишният Попов.

Водещият ни алпиец постепенно навлиза във форма. „Имаше четири поредни старта, в които бях на три стотни извън квалификацията или ме хвана кол. Случваха ми се такива неща – каръщини. Но въпреки всичко останах позитивен и знаех, че толкова много работа и тренировки съм свършил до момента, че съм един от най-готовите в Световната купа. В последните пет старта всичко си дойде на мястото“, сподели още Алберт Попов.

В същото време близо 200 човека ще участват в подготовката на пистите и организацията в тях по време на състезанията в Банско – предстоящите младежко световно първенство и Световна купа. Това обяви директорът на състезанията на родна земя Виктор Гичев.

Същинската работа по пистата започва от 14 февруари. Снежният контрол в Банско е поверен на Гичев, което е голяма чест за страната ни, защото в почти всички Световни купи това се прави от рейс- директорите или технически делегати, които винаги са от друга държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.