Франция триумфира в единичната смесена щафета в Оберхоф

Снимка: IBU

Тимът на Франция (Жуля Симон, Емилиен Жаклен) спечели първата за сезона в Световната купа по биатлон единична смесена щафета, която се проведе в немския зимен център Оберхоф.

В най-новата дисциплина в Световната купа двамата завършиха за 39:04.8, след като не направиха нито една наказателна обиколка и използваха само три допълнителни патрона, с което завършиха на 38.7 секунди пред състава на Швеция (Хана Йоберг, Себастиан Самуелсон), който също не въртя наказателни обиколки, но използва с два допълнителни патрона повече.

Смятаният за фаворит отбор на Норвегия (Тирил Екхоф, Йоханес Тингнес Бьо) завърши на третата позиция, след като Екхоф направи цели три наказателни тура от по 75 метра при своята последна стрелба и постави изключително тежка задача за втория стинт на Бьо. В него той използва трите си допълнителни патрона на стрелбата от положение легна, но направи безупречна такава от прав и гарантира последното място на подиума с изоставане от 43.9 спрямо Франция.

Отборът на България не участва в днешните състезания в Оберхоф, след като шестима членове на нашия състав дадоха положителни проби за коронавирус и целият отбор бе поставен под карантина.

Керванът на Световната купа по биатлон ще остане още една седмица в немския зимен център, където от сряда до неделя ще се проведат стартове в дисциплините спринт, щафета и масов старт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.