Йордан Йовчев вижда прогрес в българските гимнастици

Йордан Йовчев вижда прогрес в спортната гимнастика, на която от дълги години е ръководител в сянка. Носителят на 4 олимпийски медала и на 4 световни титли обяви, че в следващите 2-3 години ще усложнят съчетанията на националите, за да бъдат още по-успешни.

„Предстоят едни сложни 2-3 години за всички. Защото това, което не ни достига към момента, са чисто техническите елементи, които трябва сами да си усложним. В последните години се е хвърлило много труд и резултатите са налице. Надявам се тази година да имаме поводи за радост, защото ще бъдем домакини на Световна купа във Варна през май и на Световно по паркур през септември.

Миналата година беше наистина лоша за всички, ужасяваща за много хора. Българската гимнастика беше засегната по няколко неща. Загубихме кадърни деца, като сега се надявам те да се върнат в залите“, каза Йовчев в Пресклуб „България“.

Повод за събитието бе успехът на Валентина Георгиева и младежите в отборното на Европейското в Мерсин. Георгиева взе сребро на прескок при девойките, а младежите заслужиха бронз в отборното.

В Мерсин Христос Маринов е шести на халки, а на висилка Йордан Александров също е шести. На прескок Димитър Димитров завърши на седмо място, а Дейвид Хъдълстоун е осми на успоредка, но има квота за Токио от световното в Щутгарт 2019, когато влезе в топ 40 в многобоя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.