Силвано Пранди: Този състав има голям потенциал

Силвано Пранди Снимка: FIVB

Треньорът на националите по волейбол Силвано Пранди коментира победата над Северна Македония с 3:1 (23:25, 25:18, 25:22, 25:18) в контролния мач, игран в столичната зала „Христо Ботев“:

„Първо искам да кажа, че съм много доволен, че успяхме да организираме тази мачове със Северна Македония, защото този съперник е много боеспособен и ни поставя под напрежение, от което ние имаме нужда в момента – заяви италианецът. – За първите два мача бяхме в по-различен състав, с някои нови имена. Сега сме тук в по-друг вид. Смятам, че сегашният състав има голям потенциал. Целта пред нас е да се подобряваме непрекъснато и мисля, че това се получава.

Напълно нормално е да имам притеснения в този момент от подготовката ни. Факт е, че в изминалите мачове започваме не толкова добре, но пък след това подобряваме играта си и след това печелим. Мисля, че това е най-важното.

Както вече казах, свикнал съм да съм под напрежение, това е работата на треньора. Настина не сме играли официални мачове от доста време. Но в крайна сметка имаме една система на игра и сега основната ни цел е да намерим механизмите в нея и да ги изчистим. Това ще правим в следващите дни. Вярвам, че тази система, която имаме е достатъчно адаптивна, за да можем да противодействаме успешно срещу всеки съперник, дори да не го познаваме добре.

Да, наистина някои хора липсват. Ако приемем, че Салпаров и Йосифов бяха сърцето на отбора, мисля, че българският отбор разполага с достатъчно талантливи състезатели които имат потенциал да заемат достойно техните места. Както виждате, имаме либерото Петър Каракашев, който е на доста високо техническо ниво, Владислав Иванов, който се завърна, центрове, които да заемат мястото на Виктор Йосифов като Алекс Грозданов, Стефан Чавдаров, Никой Къртев, Илия Петков, като и други състезатели, които също са под наблюдение. Имаме достойни смени.“

Днес от 16 часа отново в зала „Христо Ботев“ е последната контрола на волейболистите ни преди срещите от група Б в Израел за виза за европейското първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.