Шведка с втора победа за сезона в биатлона

Хана Йоберг

Шведката Хана Йоберг спечели спринта на 7.5 км от Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия) и записа втора поредна победа за сезона.

Тя повали всичките 10 мишени и измина трасето за 21:11.5 минути. В неделя Йоберг спечели първия спринт от Световната купа отново в Контиолахти. За Хана Йоберг това е шести успех в кариерата.

Втора завърши Анаис Шевалие-Беше от Франция също без наказателна обиколка и изоставане от 9.6 секунди. Трета се нареди сестрата на победителката Елвира Йоберг с една пропусната мишена и пасив от 27.9 секунди.

Любопитното е, че в днешните два старта от Световната купа по биатлон в Контиолахти двама братя и две сестри бяха на подиума в спринтовете. При мъжете победител стана Тарей Бьо, а трети се нареди Йоханес Тингес Бьо, а при жените първа и трето място за Хана Йоберг и Елвира Йоберг.

От българките с най-добро класиране е Милена Тодорова, която завърши на 57-о място с три наказателни обиколки и пасив от 2:25.6 минути. Тя се класира за преследването в неделя.
Даниела Кадева е 97-а с четири пропуснати мишени и на 4:22.6 минути след победителката, а Мария Здравкова е 99-а също с четири грешки и на 4:41.3 минути.

В генералното класиране за Световната купа за сезона след три старта води Хана Йоберг със 156 точки, пред Анаис Шевалие-Беше със 115 точки, марте Олсбу Рьозеланд (Норвегия) със 114 точки и други.
Световната купа по биатлон продължава в събота с преследването за мъже и щафетата за жени в Контиолахти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.