Алберт Попов: Искам да се утвърдя в световния елит

Алберт Попов Снимка: БФски

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов заяви, че очаква труден сезон, особено през януари.

Той стартира кампанията по-късно през месеца в Европейската купа, а в края на декември ще участва и в Световната купа в Алта Бадия и Мадона Ди Кампилио, Италия.

„Ситуацията е трудна, но всички опитваме да се съобразяваме с изискванията. Засега сме здрави. Подготовката върви много добре, въпреки всички рестрикции. Направихме 6-7 лагера за 20-30 дни на различни места, които минаха отлично. Мисля, че съм в доста добра форма. Първите ми стартове са за Европейската купа, за да видя реално къде се намирам. Ще е доста добра тренировка за състезанията от Световната купа на 21 и 22 декември. Оптимист съм, че ще имам доста силни резултати през този сезон“, коментира Попов.

„През януари се очертава да бъде най-тежко с осем старта в слалома. Трябва да бъда в оптимална форма. След това през февруари е световното първенство и състезанията в Банско. Целите ми да се утвърдя в световния елит с класирания в топ 15. Мисля, че разполагам с нужните качества. Искам да подобря и резултатите си в гигантския слалом“, каза още Алберт.

„Има притеснения сред състезателите. Аз не съм изкарал вируса и ако дам положителен тест през януари, това ще ми разруши целия сезон. Едни 14 дни, в които няма да мога да тренирам и да се състезавам, ще бъде цял погром. Всеки взима мерки, ние също правим каквото можем“, допълни Попов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.