Сезонът в НХЛ започва на 1 януари догодина

Снимка: БТА

Новият сезон в Националната хокейна лига по всяка вероятност ще започне на 1 януари, съобщиха от ръководството на лигага и от асоциацията на играчите.По-късно ще бъдат обявени датите за началото на тренировъчните лагери на отборите.

Първоначалният план беше кампанията да стартира на 1 декември, а подготовката – на 17 ноември, което беше записано в ратифицирания на 10 юли колективен трудов договор, но комисионерът на НХЛ Гари Бетман на няколко пъти подчерта, че тази дата не е окончателна и почти сигурно ще бъде изместена за по-късно.

„Все още не сме обсъждали конкретно как точно ще се проведе следващия сезон. Ясно е, че 1 декември беше по-скоро пожелателна дата за начало, така че в момента разглеждаме възможността да започнем на 1 януари. Надеждата ни е да имаме пълен редовен сезон с фенове в залите, но за да стане това факт, трябва да се случат много неща, които са извън нашия контрол“, коментира Бетман.

Кампанията в НХЛ завърши на 28 септември с победата на Тампа Бей в шест мача над Далас във финалната серия за Купа „Стенли“.

Редовният сезон беше прекратен заради пандемията от коронавирус през март, а шампионатът беше довършен с 24 отбора в променен формат на плейофите в два специално организирани хъба в Торонто и Едмънтън, в които за 65 дни бяха направени 33174 теста за Ковид-19.

Първият кръг в Драфта на новаците се състоя тази нощ, като под номер 1 Ню Йорк Рейнджърс взе лявото крило Алекси Лаферние.
Центърът Куинтън Байфийлд беше селектиран от Лос Анджелис под номер 2, с което стана най-предно избраният тъмнокож играч в историята на НХЛ.

Германският нападател Тим Щуцле беше взет под номер 3 от Отава, който избра и защитника Джейк Сандерсън под номер 5.
Детройт пък се подсили с шведското дясно крило Лукас Раймонд под номер 4.

Драфтът продължава тази нощ с кръговете от втори до седми, а от 9 октомври отваря и трансферният пазар за свободни агенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.