Българка със злато от националния кик бокс шампионат на Чехия

Българката Ерика Станоева е спечелила първото място в един от малкото реално проведени кик бокс турнири в Европа – националния шампионат на Чехия за 2020 г.

Това става ясно от публикация в социалните медии на чешкия клуб, в който тренира Ерика, Berca Fight Centrum (BFC), град Либерец, Чехия.

Националният кик бокс шампионат на Чехия се е провел на 5 и 6 септември 2020 г. в спортната зала в град Теплице. На него Ерика Станоева е спечелила два медала при жените: златен медал в стил лайт контакт, категория до 55 кг, и сребърен медал в стил К1, категория до 52 кг.

Ерика Станоева е родом от Перник, където завършва средното си образование в спортното училище „Олимпиец“ със специалност таекуон-до.

В България е била състезателка по таекуон-до на СК „Василена“ град Перник и кик бокс на КБСП, с треньор Калин Мирчев. Носителка е на много медали от национални и международни състезания по таекуон-до и кик бокс, включително и от Европейско първенство по таекуон-до от 2017 г. на девойки. В момента Ерика живее и тренира в Чехия.

Въпреки ситуацията с глобалната Covid-19 пандемия, Чехия продължава да провежда реални състезания, включително и по бойни спортове. В националния кик бокс шампионат са участвали 63 клуба и са били изиграни около 400 срещи, става ясно от информация в чешките медии.

Провеждането на турнира, особено в условията на коронавирус, е струвало доста нерви, признават организаторите в интервю.

От 2015 г. националното първенство се е провеждало само в столицата Прага, тази година за първи път домакин е град Теплице. Имало е ръст на участниците с близо една трета, което специалистите отдават на факта, че нямаше състезания заради ситуацията с Covid-19 и сега желанието за изява на състезатели и треньори е голямо.

Турнирът се е провел при съобразяване с изискванията на чешките здравни власти. До края на годината чешкият кик бокс възнамерява да проведе още няколко реални състезания, сред които национални купи, лига К1 и кик бокс турнир Гран при в Прага през ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.