Фрум: Отлагането на „Тур дьо Франс“ ми помогна

Chris Froome
Photo: theguardian

Четирикратният шампион в „Тур дьо Франс“ Крис Фрум заяви, че отлагането на тазгодишното състезание с два месеца му е помогнало да навакса с времето за подготовка, което изгуби във възстановяване от тежките травми, получени през миналата година.

Малко преди началото на Обиколката на Франция през 2019 година Фрум падна лошо по време на тренировка и получи счупвания по почти всички кости в тялото, включително във врата, ръцете, гръдния кош, таза и бедрата. 35-годишният британец обаче успя да се възстанови от всички тях за период от около девет месеца и през февруари дори участва в състезание, но бе много далеч от обичайното си ниво.

„Мисля, че съм на правилния път в подготовката си за „Тур дьо Франс“. Все още има работа, която трябва да свърша, но тя винаги е била част от подготовката ми за голяма обиколка“, призна Фрум пред „Сайклинг нюз“.

„Отлагането на големите състезания ми помогна да се върна към обичайното ми състояние. Все още има около месец до началото на Тура, на прав път съм и същ щастлив от напредъка, който осъществих в последните месеци“, добави колоездачът на ИНЕОС, който обаче ще напусне тима след края на сезона.

„След няколко месеца ще има промени, но това все още е далеч във времето и не мисля за това. Фокусиран съм единствено да дам най-доброто от себе си до края на сезона“, завърши Крис Фрум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.