Разработват няколко сценария за сезона в биатлона

Международният съюз по биатлон (ИБУ) ще разработи няколко сценария за зимния сезон, в случай че пандемията от коронавирус попречи на пълното му провеждане, съобщиха за ТАСС от централата.

Новият сезон включва десет кръга за Световната купа и първенство на планетата в Поклюка (Словения). Първият кръг трябва да започне в Контиолахти (Финландия) на 29 ноември, а последният е в Осло (Норвегия) през март. „Рано е да се каже как ще изглежда предстоящият зимен сезон. Предпочитаният сценарий е всички стартове за Световната купа да останат по график, но въпреки това се подготвяме за различни сценарии“, заявиха от ИБУ.

„Първоначално бяхме в много близък диалог с организаторите, за да оценим ситуацията във всяко от местата на провеждане на състезанията, финансовите последици от евентуалната липса на зрители и много други неща. Сега ще оценим получената информация и ще разработим алтернативни сценарии за подготовка за зимата. Допълнителна информация ще има през следващите седмици и месеци“, уточниха от организацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.