Националите по биатлон стартират сезона във Финландия

Националите на България по биатлон ще стартират сезона във Финландия. В зимния център Контиолахти ще се проведе първият кръг от световната купа. Той за първи път ще е само в рамките на 2 дни, в които ще се проведат 4 старта.

По традиция сезонът обикновено започваше в Йостерзунд (Шв). През предстоящата кампания обаче от Световния биатлонен съюз са въвели промени. Целта е до Нова година да минат 4 от общо 10-те кръга в световната купа.

Вторият ще е в Йостерзунд от 30 ноември до 6 декември. До края на 2020 г. биатлонистите ще минат още през Хохфилцен (Ав) и Анеси Льо Гран Борнан. Традиционно през януари кръговете ще са в германските Оберхоф и Руполдинг и в Антхолц-Антерселва (Ит).

Световното първенство ще се проведе в Поклюка (Слвн) от 9 до 21 февруари. Следва втората непривична спирка в календара. Световният елит на биатлона ще се разходи до Азия.

В Пекин от 23 февруари до 1 март ще се проведе 8-ият кръг от кампанията като подготовка за олимпийските игри през 2022 г. Световната купа ще завърши със стартове в Нове Место (Чех) и Осло-Холменколен (Нор).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.