Още три състезания в календара за сезона във Формула 1

Снимка: REUTERS

Нови три надпревари бяха добавени към календара във Формула 1 за настоящата кампания. По този начин общият брой на потвърдените състезания е вече 13.

11-ят кръг за сезона ще се състои между 9 и 11 октомври. Негов домакин ще бъде легендарната писта „Нюрбургринг“.

В миналото тя е домакинствала на някои от най-запомнящите се надпревари. Най-известният пример е от 1976 година, когато Ники Лауда претърпява инцидента, който едва не отне живота му. Австриецът бе заклещен в своята кола, докато тя беше в пламъци, в продължение на близо цяла минута.

Тогава състезанието още се е провеждало на старата, 23-километрова конфигурация – „Нордшлайфе“.

За последно „Нюрбургринг“ домакинства на кръг от Формула 1 през 2013 година. Състезанието ще се проведе под името „Гран При на Айфел“, в чест на планината до която е разположена пистата. Две седмици по-късно екипите ще се преместят в Португалия за кръг номер 12.

Надпреварата ще се проведе на трасето „Алграве“, в близост до град Портимао.

Това ще маркира завръщането на „Гран При на Португалия“ в календара след 24-годишна пауза. Последната надпревара,която се проведе там беше през 1996 година на пистата „Ещорил“.

Последната обявена добавка към календара е още една легендарна писта -„Имола“. Дълги години тя домакинстваше на Гран При на Сан Марино като последният случай беше през 2006 година.

Сега надпреварата ще бъде под името Гран При на Емилия Романа и ще се проведе на 1 номеври.

Любопитното е, че състезателният уикенд на пистата, кръстена на Енцо и Дино Ферари ще протече само 2 дни, вместо обичайните три.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.