Дизела и Машината атакуват рекордите на „Витоша 100“

37-ото издание на едно от емблематичните и най-многобройни като участници състезания в България – 100-километровата Обиколка на Витоша, ще се състои през уикенда на 25 и 26 юли.

Събитието, известно още като „Витоша 100“, е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“. Стартът и финалът са на паркинга пред базата на БФС до Резиденция Бояна.

Началото на супер изпитанието за колоездачи е в събота, на 25 юли, в 06:00 часа сутринта, а стартът на супермаратона за бегачите е също в събота, но в 23:59 часа. Сред участниците за първи път се очаква да бъде и рекордьорът по планинско бягане Кирил Николов-Дизела. Той и Александър Алексиев-Машината са се заканили този уикенд да пратят в историята скоростните рекорди съответно при бегачите и при колоездачите.

Събитието ще се състои при стриктно спазване на здравните мерки, подробностите ще бъдат обявени от организаторите в близките дни.

През 2019 година за първи път планината Витоша бе обиколена за по-малко от 4 часа с велосипед. Уникалният рекорд бе записан срещу името на Александър Алексиев-Машината, който финишира за 3.55:44 часа, който записа третапоредна победа в надпреварата.

Още по-невероятен и стойностен бе рекордът на Кристиян Кирилов. Миналото лято той грабна победата при дуатлонистите, които в рамките уикенда първо изминават 100-те километра с велосипед и после пробяга същото разстояние. 26-годишният атлет финишира с общо време 14.26:26 часа, за да подобри с повече от 54 минути собствения си рекорд на трасето (15.32:44 часа).

При жените супергероят през 2019 година беше Лили Ангелова, спечелила пълен комплект медали. След като грабна среброто с велосипеда, тя финишира трета при бегачите, за да ликува с титлата на дуатлон с общо време 16.25:38 часа – рекорд на трасето и четвърто време от всички завършили, веднага след първите трима мъже.

Над 2100 заявили участие във „Витоша 100“ досега, от тях 500 са бегачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.