Христо Янев изкачва Монблан в подкрепа на децата с аутизъм

Христо Янев

Бившият футболист от националния отбор и ЦСКА Христо Янев ще предприеме изкачване на най-високия планински връх в Западна Европа – Монблан (4809 м) с кауза.

Янев се надява да привлече внимание към децата, които имат проблеми в комуникативното развитие. Той е инициатор на кампанията #ВсякоДетеЗаслужава – история с бъдеще.

Основател на Сдружение “Седем истории”, Христо Янев подема благотворителна кампания за изграждане и оборудване на съвременен терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

В петък той замина за френско-италианската граница, за да изкачи 4809-метровия Монблан, с призива за подкрепа на благотворителната кампания. Повече от месец Христо се готви за изкачването, събира екипировка и планира стъпките нагоре.

“Правя това с чисто сърце, защото българските деца и семейства го заслужават”, казва Янев.

Набирането на средствата за кампанията не се ограничава само с това начинание. Организират се поредица от вълнуващи събития, които ще докоснат спортните сърца на феновете на футбола с уникални трофеи от техните кумири от известни български и европейски отбори.

Дарителска сметка:
Сдружение „Седем истории“
Банкова сметка: BG 16BPBI79421023485501 BGN

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.