Антъни Иванов: Не очаквах толкова лесно да мина през коронавируса

Антъни Иванов Снимка: Инстаграм

Плувецът Антъни Иванов обясни как се чувства и какво мисли за коронавируса, след като стана ясно, че е заразен с COVID-19.

В момента Иванов е в болница в София, като в сутрешния блок на БНТ заяви, че всичко с него е наред. Той сподели още, че приятелката му също е заразена с коронавирус, но и при нея заболяването преминава леко.

„Добре съм. Не съм имал никакви усложнения, всичко е наред. Лекувах се вкъщи, а след това вече постъпих в болница, за да може все пак специалисти да ми обърнат повече внимание, но не съм имал никакви проблеми, всичко мина нормално. Не очаквах толкова лесно да се мине през вируса. Това, което ни бяха обяснили по телевизията и това, което аз очаквах като вирус въобще не беше това, което всъщност изкарах. Може би когато се хване в начална фаза, въобще не е толкова опасен, колкото ако се хване късно, най-вероятно. Но със сигурност не е толкова смъртоносен и опасен. Никакви други симптоми не съм имал (освен температура в началото – б.р.).

Дали съм се заразил на абитуернтския си бал? Не мога да кажа къде съм се заразил. Може да съм се заразил навсякъде. Но наистина има доста заразени, говори се, че директорът на училището, където бяхме на бал, е донесъл заразата, понеже е бил на почивка в Гърция преди това. Не знам кое доколко е вярно. Моята приятелка също е с положителна проба, но и тя няма симптоми като мен.

Иванов каза още, че според него не е имало подценяване на ситуацията на самия бал и коментира гневния си пост в „Инстаграм“, отправен към недоброжелателите му.

„Просто видях много коментари от сорта, че повече няма да плувам, след като съм бил заразен, че вирусът щял да ми навреди на дробовете, на психика, на подготовка, на всичко. Но аз имам едан година до Олимпиадата, не мисля, че една или две седмици нетрениране ще са много голям фактор. Така или иначе в момента изобщо нямаме състезания.

Просто исках да се обърна към хората, които, както винаги в България, търсят лошото и как да приключат кариерата на някого. Когато Григор беше с COVID-19, бе абсолютно същото. Просто искам всички да знаят, че няма да приключа с плуването заради температура за един ден. Продължаваме да се готвим за Олимпиадата и се надявам всичко да е наред“, обясни Иванов.

„Плановете ми са да се прибера в Америка и да се подготвям там с треньора и отбора ми в университета. През новата година имаме състезания, мисля, че до края на тази няма да имаме такива. Ще се подготвям там, не мисля изобщо да се прибирам тук“, завърши Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.