Виртуален „Тур дьо Франс“ ще отбележи завръщането на колоезденето

Chris Froome
Photo: Graham Watson

Колоезденето се готви за подновяването на сезона в условията на световна здравна криза и епидемията от COVID-19, като ще го отбележи с виртуална Обиколка на Франция.

Най-голямото колоездачно състезание в света трябваше да започне на 27 юни от Ница, но коронавируса го отложи с два месеца. Организаторът на надпреварата Amaury Sport Organisation (ASO) и платформата Zwift сключиха партньорство за виртуален Тур дьо Франс, който ще се проведе в рамките на три уикенда. Общо 23 мъжки и 16 дамски професионални тима ще участват в шестте етапа, като първите два са на 4 и 5 юли.

Сред големите имена, които са потвърдили участието си са Крис Фрум, Герант Томас, Еган Бернал, Жуалиан Алафилип, Грег Ван Авермет, Найро Кинтана и други.

Надпреварата ще бъде излъчена в повече от 130 страни от „Евроспорт“. Тя ще набира и средства за благотворителност за няколко фондации.

Сезонът в колоезденето ще бъде възобновен през юли с някои регионални надпревари, а надпреварите от Световния тур започват на 1 август. Тур дьо Франс ще се проведе между 29 август и 20 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.