Весела Димитрова: Момичетата са готови да преследват целите си до края

Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова си намери ново хоби по време на паузата заради коронавируса. Тя се научи да отглежда зеленчуци, за които се грижи с много любов. Мини-градинката на Весела се намира зад залата, където тренират гимнастичките.

Именно грижата за зеленчуците й е помогнало да преодолее дългата изолация.

„Това е местенцето, което ме спаси по време на двумесечната карантина. Имам всичко – репички,  марули, лук, ягоди, доматки, краставици, люти чушки. Аз съм абсолютен аматьор, гледам в Интернет как се случват нещата и се опитвам. Получи ми се”, разказа Весела пред Канал 3.

Тя е освежила и цветната градина, където златните момичета почиват между тежките тренировки:

„Не съм свикнала да стоя вкъщи и да бездействам, така че в началото бях в шок. После си намерих коренно различно занимание от гимнастиката. Направих си градинка. Обърнах се на 360 градуса”.

„За щастие успяхме да се върнем в залата, спазвайки, разбира се, всички мерки за дезинфекция. За първи път се наложи момичетата да не тренират толкова дълго, но не бяхa напълнели, защото са много съвестни и са големи професионалисти. Предвид създалата се ситуация са в нелоша форма. Най-трудното е да намериш начин да мотивираш спортистите, но мисля, че ще се справим. Аз им повтарям, че каквото е за нас, такова е и за останалите. Те са умни момичета, разбират какво се случва и са готови до край да преследват целите си”, увери Димитрова.

В момента Весела и нейният помощник Михаела Маевска подготвят ансамбъла за единственото състезание този сезон – европейското наесен. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Натали Гигова, която тренира с основния състав, се надяват другото лято все пак да се проведат олимпийските игри в Токио.

Съставът спечели квота още при първата възможност – на световното в София през 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.