Сестрите Аверини с три златни медала в първия онлайн турнир

Рускините Дина Аверина и Арина Аверина спечелиха първите места на три от четирите уреда на международния онлайн турнир по художествена гимнастика, организиран от руската федерация.

С обръч Дина Аверина е първа с оценка 25.150 точки. Втора се нареди сестра й Арина Аверина с 23.900 точки, а трета е представителката на Узбекистан Екатерина Фетисова в 21.200 точки.

Дина Аверина е първа и с лента с 20.500 точки, въпреки, че игра с резервен уред и допусна изпускания.  Арина Аверина спечели на надпреварата с топка с 25.900 точки.

Рускинята Анастасия Гузенкова триумфира на бухалки с 24.150 точки.

Най-силната гимнастичка на Израел Линой Ашрам се нареди втора на топка с 25.300 точки, а сънародничката й Никол Зеликман взе сребро на бухалки с 23.800 точки.

При ансамблите имаше само два отбора – Русия и Узбекстан, които изиграха съчетанията с пет топки. Рускините допуснаха много грешки в изпълнението си, включително няколко пъти гонене на уреди извън терена.

При девойките рускинята Александра Скубова спечели изпълненията с топка с оценка 22.300 точки. На лента първа е рускинята Диана Симошина с 20.450 точки, а на бухалки триумфира Анна Попова (Русия) с  22.400 точки.

В международния турнир участват гимнастички от Русия, Израел, Узбекистан и Киргизстан. Отборите на Израел и Узбекистан се състезават в собствените си зали, а изпълненията им се излъчват наживо в интернет. Заради пандемията от коронавирус събитието протича без публика.

Президентът на руската федерация и старши треньор на националния отбор Ирина Винер-Усманова заяви, че се надява в следващия онлайн турнир да има повече участнички.

„Днес имаме само четири отбора, които участват, но се надявам, че следващия път ще има по-голямо представителство на държавите в Европа и целия свят. Всички бяха в карантина, включително и ние, но сега най-накрая стигнахме до тренировки и състезания. Според мен, тези турнири ще се провеждат по-често се . Във всеки случай те се провеждат отдавна при по-малките възрастови групи, но националните отбори не са играли в този формат досега. Програмите няма да бъдат изпълнени изцяло, всички правим само един или два уреда, но това е достатъчно, защото е минало твърде малко време. Дай Боже, всичко да свърши, за да можем да тренираме. Пожелавам ви да сте здрави, пазете се, тренирайте и се борете за място в националния отбор“, добави главният треньор на руския национален отбор.

В турнира участваха общо 27 индивидуални гимнастички, от които 12 девойки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.