Цветан Соколов: Мечтая да играя за България на още една олимпиада

Снимка: FIVB

Звездата на националния отбор по волейбол Цветан Соколов разкри, че мечтае да играе на още една олимпиада с екипа на България. Това може да се случи през 2024-а, когато диагоналът ще бъде на 34 години.

Соколов се включи към лагера на тима ни в София, като голяма част от заниманията ще са физически, а той очаква в много скоро време да започне и да играе с топка след дългата пауза заради коронавируса.

„Този лагер е много полезен за нас, защото ще ни даде нужната подготовка преди европейските квалификации. Все още се пазим и внимаваме да не получим контузии. Малко ме е страх да давам 100%, защото тренировките, които правихме вкъщи са много далечни от тези в нормална обстановка.

Ходът с назначението на Пранди и Николай Желязков е правилен. Имахме нужда от повече българи в щаба. Младите играчи са много талантливи и мисля, че могат да ни наследят. Ще се опитам да им помогна с каквото мога, както на мен преди години“, каза Соколов пред Канал 3.

„Има четири години до следващите олимпийски игри. Кой не мечтае да спечели олимпиадата. Ако от мен зависи, ще се раздавам, докато мога“, добави Соколов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.