Мениджърът на Григор Димитров: Той е добре, белите му дробове са чисти

Мениджърът на Григор Димитров – Георги Стоименов, обяви, че топ тенисистът ни вече се чувства значително по-добре и няма симптоми на COVID-19.

„Григoр е добре и се възстановява постепенно. Вчера вече няма симптоми, леко e отпаднал. Подобрява се значително“, обясни Стоименов пред bTV.

Оказа се, че вирусът е откриj в тялото на Димитров не чрез специализират PCR тест, а чрез изследване на цялото тяло.

„След като се прибра в Монако, му бяха направени пълни тестове. Те породиха съмнение за коронавирус, след което той бе установен.

Мина скенер на белите дробове, чисти са. Нямаме притеснения“, отсече Стоименов.

Първоначално от щаба на Димитров не смятали, че става въпрос за COVID-19.

„Не мислихме, че е коронавирус. Нямаше конкретни съмнения. Да не забравяме, че това са хора, които чести имат неразположения заради това, че играят непрекъснато. След избухването на пандемията обаче, сякаш започнахме да се отпускаме“, призна мениджърът, който обяви, че неговият тест за вирусът е отрицателен.

„Доста време прекарахме заедно с Григор. Направих си тест, който е отрицателен. Излишно е да се мисли откъде може да се е заразил. Говори се за партито и наистина за неспазване на регулациите в Сърбия. Всички обичаме истории и да разсъждаваме, но в момента е излишно.

Всеки се опитваше да спазва правилата в Сърбия, но емоцията, която носеше тенисът след толкова време пауза, накара играчите да прекрачат някои граници. По отношение на хората –комплексът беше пълен. 4000 души… Емоцията надделя“, отчете Стоименов.

Той говори и за Корона партито в Белград, за което се смята, че причината Григор да се зарази.

„Купонът е нещо, което се е случило и не мога да давам кой знае какви коментари. Всеки турнир си има такива партита. Не бяхме достатъчно дисциплинирани“, лаконичен бе мениджърът.

„Григор е притеснен, основно заради тежките случаи на развитие на този вирус. Григор изкара повече от 3 месеца в пълна изолация, в които се подготвяше сериозно. Сега този вирус почерни тази подготовка и наруши спортния му ритъм“, обясни Стоименов.

Мениджърът не знае кога ще бъде подновен сезонът в световния тур, но се съмнява да се стигне до нулева година.

„Не може да си представите колко дебати има по този въпрос. Може да се очаква всичко, но нулева година няма как да се получи.

Това, което се случи в Сърбия, ще повлияе на решенията за продължаване на сезона. Не се знае нищо за точкуването на играчите. Това е важен проблем. Засега няма решение за турнира в София. Нищо не се знае. Очевидно е, че не всеки турнир ще бъде проведен. Особено тези, които са на закрито“, завърши Стоименов.

Междувременно стана ясно, че всички проби на тестваните за коронавирус в Хасково са отрицателни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.