Екатерина Дафовска: Не аз имам лично отношение към Анев, а той към мен

„Еднолично никоя федерация не се управлява, защото аз имам 9 души управителен съвет. Този управителен съвет взима всички решения. Никога те не се взимат еднолично“, обясни президентът на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска по повод нападките от Красимир Анев. Един от водещите ни състезатели заяви, че прекратява кариерата си заради конфликт с олимпийската ни шампионка.

„Това, че ме обвинява директно мен, не ме учудва. Той още 2013 година заяви желанието си да се готви извън отбора. Проблемите започнаха от тогава, когато тръгна срещу треньора“, заяви пред БНР Дафовска.

„На 23 април управителният съвет взе решение да освободи абсолютно всички треньори от всички щабове. И то с едномесечно предизвестие, докато се реши, кои ще бъдат следващите треньори. След като получихме отговор от руснаците, че ще дойдат, тогава се взе решението за обединение на отбора“, продължи олимпийската ни шампионка и добави:

„Това защо Краси не желае да се включи в отбора е негово виждане. От една седмица се опитваме да се свържем с него. Той не си вдига телефона. Не отговаря на обажданията на генералният секретар, на треньора, който в момента е на Белмекен с отбора. Аз няма лично отношение към Красимир Анев, той има лично отношение към мен.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.