Матей Казийски: Времето ми в националния отбор е отминало

Снимка: Facebook

Матей Казийски обяви, че неговото време за националния отбор по волейбол за мъже вече е отминало.

Така той отговори на въпрос дали би се върнал в първия ни тим, след като ръководството на федерацията вече се смени и управлявалият 20 години инж. Данчо Лазаров бе заменен от легендата Любо Ганев. Именно такова беше изискването на Казийски при оттеглянето му от държавния тим през 2012 г.

„Минаха 8 години оттогава и за съжаление моето време за националния отбор е отминало. Не са много хората, които на тази възраст (бел. ред. Матей е на 35 г.) биха могли да играят на такова ниво“, заяви Казийски пред bTV.

Запитан дали е съжалявал за решението си да напусне националния, Матей обяви: „Не е минал и момент без да съжалявам, но не за решението си, а за това, че бях принуден да го взема“.

„За мен винаги е било въпрос на идея. Докато не видя някаква идея, някакво послание и структура – да се направи нещо, да се започне някакъв проект да работи, аз не виждам смисъл да участвам в нещо такова. За мен вече е много късно на тези години да се завърна“, коментира Матей.

Казийски разказа още, че се завърнал от Италия на 1 юни заедно със своята съпруга Елизабет Фаруджо и 3-годишният им син Александър.

„Радостното е, че успяхме да се опазим от коронавуруса, макар много мои близки и приятели да го изкараха, за щастие без фатални последици“, каза волейболистът на италианския „Верона“. Той сподели, че техен семеен приятел е бил интубиран и в интензивното цял месец и половина, но е успял да се пребори с вируса.

Матей призна, че се надява скоро ситуацията да се нормализира и всички да се върнем към нормалния ход на живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.