Любо Ганев: 2021-а трябва е годината на женския ни волейбол

Снимка: FIVB

Президентът на БФВолейбол Любо Ганев изнесе надъхваща реч пред женските националки.

„2021-а е вашата година. Всички искаме женският ни волейбол да остави паметна диря през нея!“, обърна се легендата към състезателките.

За първи път откакто оглави федерацията Ганев се срещна с националките, които са на лагер в Пловдив. Заедно с него беше и първият вицепрезидент на централата Илия Динков, шеф на шампионките в първенството – Марица. Най-голямото събитие у нас през 2021-а е европейското първенство за жени. Освен това нашите ще участват на Златна европейска лига, през която можем да се завърнем в Лигата на нациите.

„Никога повече няма да има разделение в отношението и интереса към мъжкия и женския национален отбор“, гарантира Ганев. „Условията, при които отборите ще се готвят, ще бъдат идентични. Екипировката – също. Маркетингът и медийното отразяване на жените ще бъде абсолютно еднакво с това към мъжете. Повече не искам да слушам, че сме пренебрегвали нашите дами. Напротив – ние очакваме те да бъдат на най-високо ниво и за женския ни волейбол да се говори не само в Европа, но и в света през 2021 година“, добави Ганев.

„От момичетата искам само едно – да тренират здраво, да са концентрирани върху работата си, и когато дойдат големите мачове, да са топ. Като президент на федерацията обещавам, че всичко, от което имат нужда ще бъде изпълнено. Надявам се да отпразнуваме подобаващо 40-ата годишнина от европейското злато.

През 1981-а бяхме на върха и турнирът беше в България. Година по-рано станахме трети на Олимпиадата в Москва. Целта на всички, които обичаме волейбола, е не да почитаме юбилеи. А да изградим основата, върху която ще дойдат новите триумфи. Затова накрая искам пак да подчертая – 2021-а трябва да е годината на женския ни волейбол!“, каза още президентът на БФВолейбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.