Betenemy: Спортове от световен мащаб, които може би чувате за пръв път

Светът на спорта може да предложи много нетрадиционни игри, за които най-вероятно не сте чували, но дори там бихме могли да открием огромна доза адреналин, особено след като повечето използват добре познатите платформи и в един момент някой играч е решил да промени значително правилата и с това да даде живот на нова спортна дисциплина.

В следващите редове ще ви запознаем с наистина интригуващи предложения, които определено заслужават внимание:

  1. Банди може да не е толкова популярен спорт, а и трябва да бъдем категорични, че най-вероятно не сте го виждали много често, но ако сте почитатели на хокей, това също е една прекрасна алтернатива. Банди има още няколко имена като руски хокей и хокей с топка. Както се досещате, това е игра, в която шайбата е заменена с топка и след като същата се движи по лед, скоростта на играчите, както и тяхната сръчност, може да е повече от невероятна. Макар и да е признат като зимен спорт, няма да го видите в Зимните олимпийски игри. Някои основни разлики са, че вратата е значително по-голяма от хокейната, а освен това полувремената са по 45 минути или в някои случаи може да станат 3 по 30 минути. Този спорт е интересен хибрид между хокей и футбол, а топката в някои моменти може да се движи с невероятно висока скорост, особено след като има шансовете да подскача. Мислите си, че е лесно на 11-ката в отбора, но грешите, този спорт калява не само волята, но и физиката на играчите. Тук също така има защита, а контактът е сведен до минимум, като се забранява докосването на противниковия стик. Следователно този хибрид е за много сериозни майстори. Получават се картони за по-груби нарушения, а битката наистина е впечатляваща.
  1. Боулс – точно както почитателите на голфа тренират особена техника в тази игра, така и почитателите на този спорт намират много предизвикателства. Това спортно предложение дава много вълнуващи качества и демонстрира сериозни умения за редица почитатели. Боулс е спокойна игра, която някога е започнала да се практикува в Англия. Идеята е, че на голяма тревиста площ, понякога покрита с различни висоти за още по-сериозна трудност. Играта започва с пускането на малка бяла топка, която трябва да измине определено разстояние. Това е мишената на играчите и след това започват да се пускат несъвършени елипсовидни топки. Въпросните са скосени в двата края и съответно могат да приличат на добре оформено колело. На пръв поглед тази игра може да смята за скучна, но точно тук идват особените изненади. Изисква се особен финес, защото топката трябва да се движи по тревата и не трябва да се отлепя. Целта е да бъде максимално близо до бялата мишена, следователно има нужда от много техника и точност в премерването на силата. А и всеки играч може да измества препятствията по пътя. Всеки играч има право да хвърли по 4 топки, а ако се играят в отбори, 3 играча имат по 3 топки. Печели този играч или отбор, който първи направи 21 или 25 точки.
  1. Кабади е игра, която определено ще достави много удоволствие, както за гледане така и за практикуване. Това е спорт, който изисква само желанието на играчите за добро настроение. Поради простата причина, че това е спорт, който не изисква абсолютно нищо, освен пръчка за очертаване на полето, индийците го практикуват от векове. Кабади представлява игра, в която играчите се разделят на равен брой. Всеки отбор стои в полето си, докато нападател не влезе в чуждото поле. Той има 30 секунди да докосне някой от своите противници. В този интервал от време няма право да поема въздух и за гаранция, че не диша, той е задължен да повтаря постоянно „кабади, кабади, кабади“. Добрата новина е, че в този уебсайт можете да откриете правилното място, където не само да гледате Кабади, но и да поставяте спортни залози. При евентуален успех и докосване на друг противник, нападателят трябва да напусне моментално полето си, за да отбележи точка. В момента на докосването, адът се отключва и всички останали играчи трябва да не позволят напускането му и дори имат право да го съборят. Макар и да звучи елементарно, опитайте се да издържите 30 секунди без въздух, докато повтаряте „кабади“, а след това си представете, че трябва да се борите и с хора – това е тежко физическо изпитание. През 2014 г. е създадена дори професионална лига.
  1. Нетбол или Корфбол е една алтернатива на баскетбола. По-скоро някой е помислил как може да направи баскетбола по-труден и до голяма степен успял. Тук отново има кош, но отборите са от по 4-ма души – двама мъже и две жени. Едната двойка играе като нападателна, другата като защитна. Никой няма право да напуска своето поле – без значение дали напада или защитава. След два коша двойките сменят местата си. Къде е по-сериозната промяна. В тази игра няма дрибъл, но при получаване на топката е напълно забранено на играча да се мести. Позволява се да направи една крачка при подаване. Съответно динамиката изисква не просто бърза реакция и поглед над играта, но и много добра физика. Освен това, нападащите играчи трябва да са много далече от своя защитник, за да могат да стрелят по коша, в противен случай нападението е фал. Това означава, че нападателят трябва да е изпреварил своя защитник, да е на повече от една ръка разстояние и да няма чадър пред него. Изиграйте една игра и ще видите, че баскетболът е елементарен.
  1. Скуошът е популярна игра, която очевидно е имала за цел да се пошегува много удобно с тениса. Вместо това се е получила една много яростна игра, в която играчите се опитват да унищожат малка гумена топка. Обикновено се играе в затворени пространства и целта на играчите е да изпратят топката над дъската, която обикновено може да е просто червена линия. Приемат се и рикошетни удари. Играта продължава, докато един от двамата играчи не направи грешка. Играят се 5 гейма, а експертите смятат, че това е играта, която може да излекува всички нерви. Това би обяснило защо професионалистите са толкова спокойни хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.