Бивш пилот от Формула 1 в тежко състояние след инцидент

Бившият пилот във Формула 1 Алекс Занарди е в много тежко състояние след инцидент. Той е бил ударен докато е управлявал хендбайк (ръчен велосипед), с който се е състeзавал в един от етапите на „Obietiov Tricolore“.

Занарди е олимпийски шампион в параолимпийските игри по колоездене. Той е загубил контрол над своя ръчен велосипед по време на спускане, след което е навлязъл в лентата за насрещно движение и е бил ударен от камион.

Италианецът е хоспитализиран в много сериозно състояние в болницата Санта Мария в Сиена. Бившият пилот е с тежки контузии на главата.

Занарди дебютира във Формула 1 през 1991 година, а през 2001 година губи краката си в много тежка катастрофа по време на състезание. През 2003 година той се връща на пистата благодарение на БМВ, които правят специален автомобил с изцяло ръчно управление.

В последствие обаче той се отказва този начин на управление и иска да кара с протези на краката. Следват много състезания, иновативни инженерни решения, за да може Занарди да се превърне в символ на непреклонния дух.

В момента Занарди е и състезател по хендбайк, носител на четири златни и два сребърни медала от Параолимпийските игри в Лондон и Рио Де Жанейро.

Една от целите на Занарди е участие на Олимпийските игри през 2021 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.