Подготвя се 4-годишна стратегия за женското волейболно първенство

Атанас Гаров Снимка: БФВ

Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров проведе среща с представители на клубове от женското направление в присъствието на президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и изпълнителния директор на НВЛ Станислав Николов.

На срещата присъстваха представители на „Марица“, ЦСКА, „Казанлък“, „Раковски“ (Димитровград), „Славия“, „Локомотив 1929 Нидо“, „Варна ДКС“, „Перун“ (Варна) и ЦПВК.

Предстои решението си за евентуално участие в НВЛ-жени да вземат и от „Берое“ (Стара Загора), които нямаха възможност да присъстват на срещата.

Председателят на Национална волейболна лига и членовете на комисията запознаха присъстващите с визията си развитие на женския волейбол.

Ръководство и клубове се обединиха около изготвяне на 4-годишна стратегия за женското първенство.

„Много съм доволен, че имах възможност да се запозная с клубовете, които изявяват желание да участват в Национална волейболна лига-жени. Проведохме много полезна първа среща, на която клубовете споделиха основни теми, които ги вълнуват, а ние имахме възможност да споделим с тях начина, по който да върви работата и комуникацията между нас. Още веднъж потвърдихме, че клубовете ще вземат решенията, а ние ще се съобразяваме и ще работим за изграждането на по-добрия облик на продукта. Запознахме ги лично с решението си 50% от финансовите постъпления в Национална волейболна лига да отиват директно за клубовете“, заяви председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

Предстои да бъдат изготвени предложения за формата на първенството през сезон 2020/2021. Вариантите ще бъдат дискутирани, след което ще се организира нова среща между Национална волейболна лига и клубовете, за да се вземе финално решение за формулата за провеждане на шампионата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.