Баскетболните квалификации остават през ноември

FIBA.basketball

Квалификациите на мъжете и жените остават през ноември. Това обяви Бордът на ФИБА Европа, част от който е и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

Европейската централа реши да запази датите за квалификационните прозорци за Евробаскет и те да се проведат по план, дори ако се наложи това да стане без публика. Ръководителите на европейския баскетбол се споразумяха всяка страна домакин да проведе квалификациите според действащите в страната разпоредби, свързани с епидемията на Covid-19.

Ако провеждането на мачове в дадена страна е забранено, женските мачове ще бъдат преместени за един двоен прозорец през 2021 г. Той ще започне на 31 януари и ще приключи на 14 февруари. При най-неблагоприятното стечение на обстоятелствата и невъзможност да се играят срещи през ноември, за мъжете е предвиден допълнителен квалификационен прозорец през юни – между предолимпийските турнири за Токио и началото на Игрите в японската столица.

След разглеждането на няколко опции за продължаване на Европейските клубни турнири, ФИБА Европа реши те да бъдат прекратени. Така през сезон 2019/2020 г. няма да бъдат излъчени шампиони във FIBA Europe Cup, EuroLeague Women и EuroCup Women.

Новият сезон в клубните надпревари ще започне през септември/октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.