13-годишен баскетболист без ръка изуми света

13-годишният Жан Жячен изуми света

Обичта към спорта не познава граници! И не спира да ни изумява! Чували сме за алпинисти и атлети без крака, но днес ще ви представим един баскетболист без… ръка. Възможно ли е? Да се практикува спорт, в който най-важни са ръцете, но едната ти от тях да липсва? Защо не?

13-годишният Жан Жячен от Китай не оставя съмнение, че любовта към играта е по-силна от обстоятелствата. Дори те да са свързани с липсата на важен крайник. На 5-годишна възраст той губи част от дясната си ръка при инцидент.

И въпреки това не спира да играе!

Приспособява се по такъв начин, че да може да стреля към коша. И е добър! Наистина добър! Толкова добър, че впечатлява Стеф Къри – избиран два пъти за най-добър баскетболист на сезона в НБА.

Звездата на „Голдън Стейт“ използва китайската социална мрежа „Уейбо“, за да попита кой е младежът, който играе толкова добре, дори с тази дребна липса.

„Продължавай с това, което правиш! Не позволявай на никой да ти каже, че не можеш!“, написа Къри. Ден по-късно баскетболистът от НБА публикува видео с послание към Жячен, в което му казва, че е истинско вдъхновение.

Самият Жан не посещава някоя голяма школа в Китай.

Повечето неща е научил от телевизията и с много тренировки. На игрището пък без страх се изправя срещу напълно здрави деца.  „Много съм развълнуван от това, че дори звезди от НБА коментират. Благодаря на всички! Ще продължа да уча и да тренирам!“, беше краткият коментар на 13-годишния Жан.

Източник: БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.