Матей Казийски се раздели емоционално с японския шампион

Снимка: Facebook

Българската волейболна звезда Матей Казийски се сбогува емоционално с тима на ДжейТЕКТ Стингс (Кария), с който спечели историческа шампионска титла в японската V-лига.

От новия сезон посрещачът ще играе за Калцедония (Верона), където игра след приключване на шампионата в страната на изгряващото слънце, както и през сезон 2018/2019.

С „жилата“ родният представител прекара общо четири сезона – за първи път носеше фланелката на японския тим през 2015/2016.

Ето какво беше посланието на Казийски за раздялата с ДжейТЕКТ:

„Изминаха пет години, откакто за първи път се запознах със съотборниците си в ДжейТЕКТ. Тогава тимът беше много млад и амбициозен. Мениджърът на клуба ми каза, че се надява да изгради силен отбор, който да спечели титлата във V-лигата. Той също ме помоли да допринеса с моя опит, като се присъединя към състава и помогна да постигнат целите си. Бях очарован от историята на клуба и приех офертата. Пътят беше труден, но в в крайна сметка успяхме да станем шампиони на Япония! Доволен съм от този прекрасен резултат.

Въпреки, че има носталгия, време е да се върна в Европа, където съм роден и израснал, където е моят дом, семейството ми. Мислите ми винаги са с ДжейТЕКТ. Смятам, че в бъдеще ще ви се случват страхотни неща. Благодаря за страхотното време, прекарано заедно. Благодаря, че ми се доверихте! Благодаря ви, че ме приехте и бяхте част от живота ми.

Напуснах Япония, но тя винаги ще остане част от сърцето ми. Искам да поздравя всички фенове. Благодаря, че бяхте с нас в добри и лоши моменти. Феновете са нашата мотивация и за тях винаги сме давали всичко възможно на терена.

Дано всички да продължат да се наслаждават на победите на отбора. Сърдечно благодаря на всички. Моментът, когато се сбогуваме, е тъжен, но сърцето ми е пълно със спомени за неща, които преживяхме заедно и щастливите моменти.

Не съжалявам, че дойдох в Япония. Благодаря за всичко! Никога няма да ви забравя!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.