Стефка Костадинова: Публиката е големият стимул за спортистите

Не се скача 2.09 м без публика и без конкуренция. Това заяви председателят на БОК Стефка Костадинова на откриването на авторската фотоизложба на Иван Йочев, представена от „София – европейска столица на спорта“ и БОК.

„Аз мисля, че трудните времена не са само за световната атлетика, а за целия свят. Надявам се след тези седмици на изолация да се върнем със същата жажда за живот. Най-важното сега е, че спортитистите отново могат да тренират“.

За отлагането на игрите в Токио за следващата година Костадинова заяви:

„Това е както едно време, когато бойкотирахме олимпиади, заяви Костадинова. – 4 години се готвиш и в един момент се решава, че България няма да участва на дадена олимпиада. Това е голям шамар за спортистите, защото наистина олимпиадата е каймакът на всяка кариера и всеки се бори, всеки иска да се качи на почетната стълбичка. Голям шамар, но правилен шамар. Всеки мечтае за златото и за олимпийския връх“

„Надявам се тази година да мине, да си направим лагерите, да се напълнят стадионите, залите, плувните басейни. Публиката е големият стимул на спортисти, интелектуалци – не се скача 2.09 без публика и без конкуренция. Знаете ли, никой не ми се оплака от състезателите, просто целият свят спря изведнъж, разболяха се и починаха доста хора“.

„Младите разбират много ситуацията и най-важното – спазваха всички правила благодарение на държавата и Националния оперативен щаб. Може би нещата ще са доста различни, имайки предвид стреса сега, но спортът ще го бъде, дано по-бързо се съвземем“, завърши Костадинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.